sollia

Ressurser

På denne sida finner du mer om kollektivets resultater, tips om artikler og nettsider til inspirasjon og informasjon om rusrelaterte tema.

Enten du er i behandling, er aktiv i rus, pårørende, statministeren av Norge, eller en person med interesse for rusfeltet, er denne siden noe for deg!


 

Solliakollektivets resultater

Solliakollektivet har gode resultater. Her kan du laste ned Oppfølgingsundersøkelsen fra 2011: Oppfølgingsundersøkelse av elever ved Solliakollektivet utskrevet i perioden 2006 – 2009 (PDF)

og Oppfølgingsundersøkelsen fra 2004: Oppfølgingsundersøkelse av elever ved Solliakollektivet utskrevet i perioden 1997 - 2002 (PDF)

I forbindelse med feiringa av Solliakollektivets 40 årsdag i 2010, holdt Øyvind Hansen – en av stifterne av kollektivet – en tale. Her finner du den: Sollia 40 år - et historisk tilbakeblikk (PDF)


 

Påfyll om temaer knyttet til:

Selvutvikling, menneskeverd, medikamentfri behandling m.m
 

Les Per Fugelli, professor i sosialmedisin, sin juleappell til nordmenn fra 2012. Den er like aktuell, år etter år

Denne artikkelen i Aftenposten fra 2013 er skrevet av folk som jobber i kollektiv. De har lang erfaring med medikamentfri behandling, og skriver om hvorfor det er viktig at det finnes flere heldøgnsbehandlingssteder ala Solliakollektivet.

Denne (lange, men kjempefine) artikkelen fra =Oslo handler om hvor viktig det er at vi aksepterer folk som de er. Den er skrevet av en mor som fikk en aha-opplevelse i samspill med sønnen sin, som ikke var så “vellykka” som liten.

Les denne saken fra 2007 om en gjeng elever som er i rehabilitering på Solliakollektivet, og som støtter hverandre gjennom en julehøytid med vanskelige tanker.


 

Nyttige nettsider

Retretten.no tilbyr både veiledning, akupunktur og kurs for å hjelpe brukerne tilbake til et rusfritt liv eller ut av kriminalitet. Formålet deres er å sette seg inn i alle tiltak som kan være til nytte for den enkelte bruker i sin gjenreisning.

Retretten er et gratis tilbud for tidligere alkoholikere, rusmisbrukere, LAR-pasienter og pårørende. Folk innenfor eller utenfor en behandlingssituasjon, eller som befinner seg i fengsel.

Rus.no er tilknytta tidsskriftet Rus & Samfunn; det eneste tidsskriftet i Norge som tar opp og formidler kunnskap og nyheter om rus- og avhengighetsproblematikk. Nettsida er Rus & samfunns kanal hvor du kan finne gratis tilgjengelig artikler og debatt m.m.