sollia

MENNESKENE

 • Ruth S.

  Ruth har jobbet i kollektivet siden 2003, og er avdelingsleder på Trogstad. Hun er utdannet vernepleier med videreutdanning i tverrfaglig psykisk helsearbeid fra HiO, og har tilleggsutdanning i rus og psykiatri fra HiL. Tidligere har hun studert kriminologi mellomfag, og jobbet noen år med rusomsorg på et kvinnesenter i Oslo. Ruth kjennetegnes som en sosial, imøtekommende og direkte person, med stor rettferdighetssans. På fritiden dyrker hun interessene paragliding, reising, musikk og litteratur.
 • Tore Martin

  Tore Martin er avdelingsleder og medlever på Raufoss. Der bor han med Marianne og en håndfull elever. Etter å ha startet karrièren med regnskap og data traff han blink i 1997 da han og Marianne begynte på Sollia. Han begynte i administrasjonen , gikk inn som Nestleder før han ble Daglig leder som han var i 11 år. Men det er for sitt store engasjement for elevene og for ruspolitikk han er kjent og han er veldig fornøyd med å nå få jobbet tettere på eleven i avdeling Raufoss

 • Unni

  Unni har vært en del av Sollakollektivet i mange år, hovedsakelig som del av administrasjonen og med ansvar for lønn og regnskapet. Siden Unni var liten har hun alltid hatt S i orden, noe som forklarer hennes grenseløse oversikt over budsjett og regnskap. At hun hadde G- i oppførsel får nesten Unni dreie ut om selv, men at hun kjennes som en snill og omsorgsfull person er det ingen tvil om. Unni er utdanna sosionom.

 • Bente

  Bente er utdannet kokk med fagbrev, og ble ansatt på avdeling Sollia i 2008 med ansvaret for husgruppa. I dag bor hun utenfor kollektivet sammen med familien, og har ulike oppgaver knyttet til Stiftelsens administrasjon. Bente kjennetegnes som en humørspreder man lett trives i selskap med, og som en veldig engasjert, ansvars- og omsorgsfull person.

 • Hilton

  Hilton har jobbet på avdeling Sollia siden januar 1996, men bor sammen med familien på Raufoss. Utdannet agrotekniker, har Hilton ansvaret for arbeid knyttet til ute gruppa som jordbruk, skogbruk og vedlikehold. Han er kjent for sitt sprudlende humør og betegnes som hjelpsom, flink til å se andre mennesker og som en god samtalepartner. På fritiden liker Hilton å kose seg hjemme med ulike prosjekter og dyrking av grønnsaker på familiens lille gårdsbruk.

 • Christian

  Christian er elektroinstallatøren som fant ut at han bare måtte jobbe på Solliakollektivet for å få utløp for sitt genuine engasjement for mennesker. Det er ansatte og elever i kollektivet veldig glad for. Stillingen hans dekker bolig og jobb på avdeling Trogstad, videreoppfølging av elever i avdeling Raufoss,  Som person betegnes Christian som åpen og brutalt ærlig, med en egen evne å få folk til å tenke nytt. Han er dessuten over gjennomsnittet interessert i teknologi og idrett, og ellers glad i å reise.

 • Edvard

  Edvard har hatt et allsidig arbeidsliv før han kom til Sollia. Han har blant annet vært sjømann og radio-dj. Utdannet seg til agronom og jobbet med diverse lavterskeltilbud innen rusomsorg. Denne omsorgen har han tatt med seg til avdeling Raufoss hvor han har sin jobb og bolig. Han er også tillitsmann og sitter i Stiftelsens styre. Han spiller gitar og har en stor interesse for gitarer og musikk generelt.

 • Erik

  Erik har lang fartstid med Jobb og medleverskap i avdeling Raufoss. Han har et stort hjerte for elevene og bidrar med sitt gode humør. Fritiden brukes på datter og kjæreste og en over gjennomsnittlig interesse for fotball.

 • Marianne

  Marianne har jobba i kollektivet siden 1997. Hun har hatt mage forkjellig arbeidsoppgaver opp gjennom årene. I dag jobber hun hovedsakelig med elever som har flyttet ut av heldøgnsbehandlingen, hvor hun blant annet arrangerer faste kvelds- og helgsamlinger med aktuelle temaer for elever i oppfølging, og følger opp hver enkelt ut i fra behov.
  Marianne er utdanna vernepleier og har en tilleggsutdannelse innen rus- og psykiatri. Hun er genuint interessert i mennesker som gjør en innsats for å få seg et godt liv. På fritida trener hun yoga og mediterer, og er mye ute i naturen.

 • Martin

  Martin jobber i utegruppa på avdeling Trogstad, og er den stolte beboeren av stabburet på tunet. Med interesse for både bil, bygg og interiør, hagearbeid og grønnsaksdyrking, har han ansvar for alt mulig. Martin er kjent for sitt gode humør, sin genuine interesse for mennesker og kloke rådgiving. Egenskaper som alle speiles i utdannelsen hans som vernepleier og gestalt-terapeut, og med lang yrkeserfaring med mennesker, deriblant døve og døvblinde. Utenom jobben liker Martin reising, MC og interiør.
 • Rakel

  Rakel er en blid trønder på 21 år som har bodd og jobbet på avdeling Sollia siden 2014. Utdannet agronom ved Øya videregående skole – og med stor kjærlighet for dyr – er det i fjøset man finner Rakel på jobb. På fritiden er hun glad i spill og sosialt samvær i fellesskapet, og går ofte turer og tilbringer tid i stallen.
 • Ruth G.

  Ruth G. er medlever og sykepleier på avdeling Trogstad, hvor hun har jobbet siden 2008. I tillegg til å være sykepleier gir hun naturmedisinske behandlinger og jobber noe i husgruppa. Hun har en etterutdanning i rus og psykiatri, og er kjent for sin enorme omsorg for alle, inkludert uendelige klemmer. Ruth G.  bruker helst fritiden sin i skog og mark, på familien, litteratur og interiør.

 • Zvi

  Zvi bodde med kone og tre døtre på avdeling Trogstad fra 2010, og frem til 2017. Han har nå flyttet med familien til nybygd hus ved stranden et stenkast unna. Han har hovedansvar for dyreholdet. Utdannet agronom med husdyr-spesialisering, og med lang erfaring med sauehold, er det Zvi du spør når du lurer på noe om sau. Det samme gjelder den tradisjonelle kinesiske behandlingsmetoden Qi-Gong som han har trent i årevis og er utdannet instruktør i. Av andre kjennes Zvi for sitt gode humør og oppmerksomme, rolige lynne, samt gode spørsmål.

 • Rune

  Rune har jobbet i stiftelsen siden 1998, og var med på å starte opp avdeling Trogstad i 2003. Da han er av typen som både trives meget godt med hage- og bygningsarbeid, jobber han i utegruppa som altmulig-mann. Han har dessuten lang erfaring med å jobbe med mennesker, både innen skoleverket og annet, og har en tilleggsutdanning i rus og psykiatri fra HiL. På fritiden dyrker Rune sine store interesser for hagearbeid og friluftsliv.
 • Trude

  Trude er ei blid tobarnsmor med fartstid fra flere institusjoner. Hun har et stort hjerte for rusrehabilitering og opera. Trude har bakgrunn fra hotellbransjen og trives i husgruppa på avdeling Sollia.

 • Reidun & Øyvind

  Stifterne

  • Erik

   Kollektivmedarbeider med ansvar for innegruppa, og medlever på Trogstad. Utdannet kokk med bakgrunn som kjøkkensjef, sous-sjef og kokk. Jobbet mange forskjellige steder bl. a. Stavanger, Kirkenes og Svalbard. Blid og omgjengelig med masse humor. 

  • Barbro

   Barbro er sykepleier her på Sollia, hun er også yogainstruktør og kostholdsveileder og kan også tilby AromaTouch behandling til de som trenger det. Det er en påføringsteknikk med eteriske oljer som roer og avspenner kroppen. For Barbro er det viktig å hjelpe folk til å kunne slappe av, roe ned og puste godt. Og mener at det er når man lytter innover i seg selv man kommer i kontakt med seg selv og kan ta de valgene som er riktig for for seg selv.

  • Britt

   Britt, er ansvarlig for inntak og forvern. Utdannet sosionom og familieterapeut. Har gjennom årene jobbet mest med rusbehandling og med ungdom på barnevernsinstitusjon. På fritiden finner du henne enten i sofaen med en bok, eller ute på tur i skog og fjell.