sollia

Helsetilbudet

Elever som ønsker det kan få naturmedisinsk behandling av terapeuter på kollektivet. Les mer om dét, og lege- og psykologtjenesten vår her.

Lege- og psykologtjeneste

Elevene kan fritt benytte kollektivets leger som er tilgjengelige en fast dag i uka. Legene har det faglige ansvaret for oppfølging av elevenes helse, og for smittevern på kollektivet.

Alle elever får tilbud om individuelle samtaler med kollektivets psykolog som er tilgjengelig annenhver mandag på avdeling Trogstad og Sollia. Ved behov kan også elevene i avdeling Raufoss benytte dette tilbudet.

Naturmedisin

Elever som ønsker det, kan få naturmedisinsk behandling hos terapeuter på kollektivet. Denne behandlingen gir lindring mot – og er til hjelp ved –ulike plager og helseproblemer som posttraumatiske lidelser, abstinenser i form av uro, angst, søvnproblemer og spenningstilstander med mer.

Vi tror på behandling innen naturmedisin fordi vi ser at det virker beroligende og restituerende på de fleste. Vi opplever at mange elever raskere føler seg bedre når de får denne type behandling, noe som øker motivasjonen i løpet av den første, vanskelige tiden.

Kroppen har en unik evne til selv å reparere skader, og prøver hele tiden å komme i balanse. Etter mange års misbruk og ustabil livsførsel har kroppen en voldsom stressreaksjon både fysisk og psykisk. Noen føler seg utmattet og kraftløse, andre er på høygir. Etter en tid som rusfrie vil de fleste oppleve at kroppen ”hilser på” plager her og der, noe som etter mange års flukt og ubevissthet i forhold til seg selv og kroppen sin, kan være overveldende og vondt. Behandlingene vi tilbyr lindrer disse symptomene.

Eksempler på naturmedisinsk behandling som kollektivet tilbyr er:

  • Akupunktur
  • Aromaterapi
  • Vitamin- og mineralbehandling
  • Soneterapi m.m.